Ένα Μοναδικό Ακίνητο με θέα Ακρόπολη



 


Δεν σ΄ αρέσει να διαβάζεις;; Παρακολούθησε το [RE]SET, την πρώτη εκπομπή για το REAL ESTATE στο κανάλι μας στο YouTube!!


Είναι αυτό που λέω καμία φορά.. κάθε δουλειά έχει θετικά.. έχει και αρνητικά. Δύσκολες επαφές με πελάτες, διαφωνίες με συναδέλφους.. πίεση από το αφεντικό. 
 
Και ίσως να αποφασίσω να το αναπτύξω άλλη μέρα εξ ολοκλήρου, γιατί τώρα που το γράφω έχει αρχίσει και μ αρέσει σαν θέμα: "Γιατί η δική μου η δουλειά είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου". Δεν θα το κάνω όμως. Τουλάχιστον όχι τώρα. 

Θα πω απλά το εξής: Είναι πολύ δύσκολο, αλλά και πολύ όμορφο συνάμα, να μπαίνεις σε διαφορετικά σπίτια κάθε μέρα. Κάποιες μέρες ανακαλύπτεις θησαυρούς, κάποιες άλλες σκέφτεσαι ότι δεν είναι δυνατόν να σπούδαζες τόσα χρόνια για να μην σε σέβονται καθόλου. Γιατί πολύ απλά και ξεκάθαρα, είναι αλήθεια. Πολλοί άνθρωποι δεν σε σέβονται καθόλου.

Θα μείνω στα θετικά προς το παρόν, σε μια από τις μέρες αυτές που ανακάλυψα ένα θησαυρό:

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου του 2021, όταν με φώναξαν να δω ένα ακίνητο προς πώληση στην περιοχή της Ακρόπολης. Μου φάνηκε ακριβό στην αρχή, όμως ξέρουμε όλοι πόσο πουλάει μόνο και μόνο η ιδέα ότι... μπορεί ένα ακίνητο να έχει θέα στην Ακρόπολη!! Πόσο μάλλον, όταν μέσα σε αυτό, έχει ζήσει και έχει δημιουργήσει κάποια από τα πιο γνωστά έργα του, ένας από τους γνωστότερους ζωγράφους της χώρας μας!

Παράλογο;; Δεν νομίζω! Όχι τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Πήγαινε αν θέλεις στο Παρίσι να αγοράσεις ένα ακίνητο που βλέπει τον Πύργο του Άιφελ, ή πήγαινε στην Νέα Υόρκη να αγοράσεις ένα ακίνητο που έχει θέα στο Central Park. Τώρα.. έλα να συγκρίνουμε λίγο τις τιμές βλέποντας παράλληλα και την ιστορία του κάθε ενός (!!!) 

(Και πριν προλάβεις να πεις οτιδήποτε.. δεν συγκρίνω οικονομίες.. συγκρίνω την υπεραξία που δημιουργεί η θέα ή η πρόσβαση σε κάποιο τοπόσημο, σε σχέση με ένα απλό ακίνητο στην αγορά που εξετάζεις. Στην ίδια αγορά.)

Έτσι λοιπόν πήγα να το δω, έχοντας στο μυαλό μου πελάτες της εταιρίας στους οποίους θα μπορούσα πιθανώς να το προτείνω. 

Το ακίνητο

Κατασκευασμένο σε 2 διαφορετικές φάσεις (1921 & 1957), το αυτοτελές αυτό ακίνητο αποτελείται από τρία αυτοτελή και ανεξάρτητα διαμερίσματα: 

Το ισόγειο, το οποίο από την πλευρά του δρόμου είναι ημιυπόγειο, το υπερυψωμένο ισόγειο (το οποίο θα μπορούσε να αναφερθεί και ως 1ος και τη μεζονέτα 2ου & 3ου ορόφου (ή 1ου και 2ου αν το θες).

Το σύνολο του ακινήτου είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με τα 2 διαμερίσματα (εκτός μεζονέτας) να είναι προσφάτως ανακαινισμένα, με εξαιρετική αισθητική και με πολύ καλά υλικά!

Το σύνολο του ακινήτου είναι 409 τ.μ, και διαθέτει αυλή στο ισόγειο (πρόσβαση από την ιδιοκτησία του ισογείου) και δώμα (ταράτσα) το οποίο προσφέρει απλόχερα θέα σε ένα από μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου: Την Ακρόπολη!


*Κάθε πότε βρίσκεις λοιπόν ακίνητο με τέτοια θέα?? Όχι και συχνά....


Οι ιδιοκτησίες

Α) Ιδιοκτησία Ισογείου 

Το ισόγειο.. (ή ημιυπόγειο αν το δεις από την πλευρά του δρόμου), κατασκευασμένο το 1921, είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο διαμέρισμα 109 τ.μ. που σου προσφέρει 3 σημαντικά στοιχεία:

1. Εξαιρετική αισθητική ανακαίνισης: Πραγματικά βρίσκεσαι σε ένα state of the art διαμέρισμα με εξαιρετική πατητή τσιμεντοκονία στα μπάνια, πολύ όμορφη κουζίνα και πολύ όμορφους κρυφούς φωτισμούς. 

2. Μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραδοσιακή αυλή: Σε αυτή την αυλή θα μπορείς να πίνεις τον καφέ σου και να διαβάζεις να νέα της ημέρας πριν βγεις για την καθιερωμένη σου βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή πριν την επίσκεψή σου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης! Και γιατί να μην πας;; Εξάλλου.. δίπλα είναι!!

3. Μέσα στην αυλή... θα βρες και ένα Τζακούζι! Γιατί θα γυρίσεις κάποια στιγμή από το μουσείο. Να μην πιείς και ένα κοκτέιλ.... μέσα στο τζακούζι;;

Και δεν ξέρω αν όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολικά... όμως η αλήθεια είναι πως.. αν το ακίνητο ήταν δικό σου.. κάπως έτσι θα μπορούσες να ζεις. Ή καλύτερα!!









Β) Ιδιοκτησία Α Ορόφου 

Διαμέρισμα αρχικά κατασκευασμένο το 1921 και πρόσφατα ανακαινισμένο, επιφανείας 110 τ.μ., διαφορετικής αισθητικής από το διαμέρισμα του Ισογείου. Το διαμέρισμα εδώ μας δίνει μια αίσθηση νεοκλασικού, με τρομερές τεχνοτροπίες στους τοίχους αλλά και στις οροφές. 
Εδώ μιλάμε για ένα διαμέρισμα με ξεκάθαρή αίσθηση νεοκλασικού, ξύλινα πατώματα και μεγάλο ύψος οροφής, στοιχεία τα οποία σε κάνουν να καταλαβαίνεις ότι είσαι σε ένα αρχοντικό στο κέντρο της Αθήνας. 








Γ) Η μεζονέτα με την απίστευτη αύρα!

Αν και όχι τόσο πρόσφατα ανακαινισμένη, αρχικά κατασκευασμένη το 1957, η μεζονέτα των 190 τ.μ. έχει μια ιδιαίτερη αισθητική και βγάζει μια ιδιαίτερη ενέργεια. Πολλά βιβλία και έργα τέχνης, καλή κατάσταση συντήρησης αλλά σε καμία περίπτωση στο επίπεδο των άλλων δυο διαμερισμάτων. 
Το δυνατό σημείο;; Διπλό ύψος στον κεντρικό χώρο της ιδιοκτησίας, κάτι που για εμένα προσωπικά είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε ένα ακίνητο. 
Χωρίς πολλές υπερβολές, το διπλό ύψος σου δίνει άλλο επίπεδο διαβίωσης. Το ξέρω καλά..







Και τώρα... ας πάμε στο δώμα!

Άφησα το καλύτερο κομμάτι για το τέλος. Πάρα πολλές φορές θα βρεις πολύ όμορφα διαμερίσματα. Κάποια πρόσφατα ανακαινισμένα... κάποια με τα πιο σύγχρονα υλικά. Αυτό που δεν βρίσκεις συχνά είναι αυτή η θέα! Η τόσο όμορφη θέα στην Ακρόπολη, και η εξαιρετική οπτική επαφή με το Ηρώδειο.
 
"Είχαμε ανέβει και ακούγαμε την Πρωτοψάλτη να κάνει πρόβες"  μας είπαν οι ιδιοκτήτες. 

Αυτή η θέα λοιπόν, την οποία τόσο σπάνια στην προσφέρει ένα ακίνητο τόσο απλόχερα, είναι η θέα στην οποία έχεις πρόσβαση από το δώμα του ακινήτου.  Και το ακίνητο αυτό είναι προς πώληση, άρα ίσως να μπορούσε να γίνει δικό σου! 





Κλείνοντας..

Αυτή ήταν λοιπόν η επίσκεψη η οποία με έκανε - για άλλη μια φορά - να θυμηθώ γιατί μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η δουλειά: Μπαίνεις καθημερινά σε διαφορετικά ακίνητα. Που κάθε ένα έχει την δική του ομορφιά. Άλλα μοντέρνα... άλλα κλασικά. Άλλα έχουν ιστορία... και άλλα βλέπεις ότι έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους που θα γράψουν ιστορία μέσα σε αυτά. 

Τι κάνει λοιπόν ξεχωριστό ένα ακίνητο;; Η απάντηση για εμένα είναι εύκολη: Το κύριο στοιχείο το οποίο δύναται να κάνει ένα ακίνητο ξεχωριστό είναι οι άνθρωποι που θα ζήσουν μέσα σε αυτό. Αυτοί γράφουν την ιστορία.

Εκτός όμως από τους ανθρώπους που μένουν μέσα.. ένα είναι το στοιχείο το οποίο πραγματικά δεν γίνεται να αλλάξει ποτέ σε ένα ακίνητο. Και είναι ακριβώς αυτό που μετράει περισσότερο από όλα:

Η τοποθεσία! 

Στο ακίνητο που παρουσιάζουμε σήμερα λοιπόν δεν λείπει τίποτα! Έχει ζήσει σε αυτό και έχει δημιουργήσει κάποια από τα σημαντικότερα έργα του ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους, έχει γίνει μουσείο .. και βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες και πιο σπάνιες τοποθεσίες που θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα ακίνητο στην Αθήνα: Κάτω από την Ακρόπολη, ένα λεπτό μακριά από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου! Επίσης, προσφέρει απλόχερα θέα στον Παρθενώνα! Τόσο απλόχερα, που ίσως αισθανθείς ότι μπορείς να τον ακουμπήσεις. 

Ένα τόσο ιδιαίτερο και σπάνιο ακίνητο λοιπόν, είναι αυτή την στιγμή "LISTED" για πώληση, περιμένοντας νέους ιδιοκτήτες, να συνεχίσουν να γράφουν την δική τους - πλέον - ιστορία. 
Αν σε ενδιαφέρει.. ή αν ξέρεις κάποιον να ενδιαφέρεται... στείλε μας email στο athens@daskalakisproperties.com. 


- Μέχρι το επόμενο άρθρο.... σε χαιρετώ! -




Γράφει ο Γιάννης Δασκαλάκης MRICS

Πιστοποιημένος Εκτιμητής Ακινήτων 

Αδειοδοτημένος Μεσίτης Αστικών Συμβάσεων 

Managing Partner | ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 

Managing Partner | SPEAK REAL ESTATE


www.daskalakisassociates.com

www.speakgroup.life









 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις